E-Kervan

Adsız Kopya (16) Kopya Kopya

Mesafeli Satış Sözleşmesi
UYARI : İlgili yasa gereği lütfen aşağıdaki sözleşme metnimizi 12 punto ve koyu fontta yazıcıdan çıkartarak okuyunuz. İnternet sitemize üye olan ve alış veriş yapan her müşteri, tarafımızdan düzenlenmiş olan aşağıdaki satış sözleşmesinin tüm maddelerini başka bir ihbara gerek kalmadan okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Mesafeli Satış Sözleşmesi

İş bu sözleşme 13.06.2003 tarih ve 25137 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereği internet üzerinden gerçekleştiren satışlar için sözleşme yapılması zorunluluğuna istinaden düzenlenmiş olup, maddeler halinde aşağıdaki gibidir.

MADDE 1 – KONU

İşbu sözleşmenin konusu, SATICI’nın E-KERVAN.COM web sitesinden elektronik ortamda ALICI’ya satışını yaptığı, aşağıda nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünlerin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır. ALICI, satışa konu ürünlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. satışa konu ürün ile ilgili tüm ön bilgiler ve cayma hakkı konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında ürünü sipariş verdiğini, işbu sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder. Sitede yer alan ön bilgilendirme ve fatura işbu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır. Sipariş gerçekleştiği anda ALICI bu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.

MADDE 2.1 – SATICI BİLGİLERİ

Medyatek Bilişim İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.

Rasimpaşa Mah. Rıhtım Cad. İzzettin Sok. No:15 D: 3 Kadıköy / İSTANBUL

Tel: 0216 541 00 50

Fax: 0216 346 70 98

Vergi Numarası: 6130708817 Vergi Dairesi: Kadıköy V.D.

MADDE 2.2 – ALICI BİLGİLERİ

Müşteri olarak E-KERVAN.COM alışveriş sitesine üye olan kişi. Üye olurken kullanılan adres ve iletişim bilgileri esas alınır.

MADDE 3 – SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN BİLGİLERİ

Malın / Ürünün / Hizmetin türü, miktarı, marka/modeli, rengi, adedi, satış bedeli, ödeme şekli, siparişin sonlandığı andaki bilgilerden oluşmaktadır.

MADDE 4 – GENEL HÜKÜMLER

4.1 – ALICI, Madde 3’te belirtilen sözleşme konusu ürün veya ürünlerin temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.

4.2 – Sözleşme konusu ürün veya ürünler, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için ALICI’nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir. Bu süre ALICI’ya daha önce bildirilmek kaydıyla en fazla 10 gün daha uzatılabilir.

4.3 – Sözleşme konusu ürün, ALICI’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden E-KERVAN.COM sorumlu tutulamaz.

4.4 – SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım klavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

4.5 – Sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu sözleşmenin imzalı nüshasının SATICI’ya ulaştırılmış olması ve bedelinin ALICI’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, E-KERVAN.COM ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

4.6- Ürünün tesliminden sonra ALICI’ya ait kredi kartının ALICI’nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşun ürün bedelini SATICI’ya ödememesi halinde, ALICI’nın kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün 3 gün içinde SATICI’ya gönderilmesi zorunludur. Bu takdirde nakliye giderleri ALICI’ya aittir.

4.7- SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI’ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini, ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI’nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 10 gün içinde kendisine nakit ödemelerde nakten ve defaten, kredi kartı ödemelerinde ise kredi kartı hesabına iade olarak ödenir.

4.8- Garanti belgesi ile satılan ürünlerden olan veya olmayan ürünlerin arızalı veya bozuk olanlar, garanti şartları içinde gerekli onarımın yapılması için E-KERVAN.COM’ a gönderilebilir, bu takdirde kargo giderleri E-KERVAN.COM tarafından karşılanacaktır.

4.9- İşbu sözleşme, SATICI tarafından ALICI’ya faks veya e-posta yoluyla ulaştırılmasından sonra geçerlilik kazanır.

MADDE 5 – CAYMA HAKKI

ALICI, sözleşme konusu ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren (7) gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde SATICI’ya faks, e-posta veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünün ilgili madde hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. kişiye veya ALICI’ya teslim edilen ürünün SATICI’ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7 gün içinde ürün bedeli ALICI’ya iade edilir. Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez.

Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler, tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler için cayma hakkı kullanılamaz. Aşağıdaki ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının açılmamış, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış olması şartına bağlıdır.

-Taşınabilir Bilgisayar ve Masaüstü Bilgisayarlar (Orijinal işletim sistemi kurulduktan sonra yani bilgisayarın kurulumu yapıldıktan sonra iade alınmayacaktır.)

-Her türlü yazılım ve programlar

-DVD, VCD, CD ve kasetler

-Bilgisayar ve kırtasiye sarf malzemeleri (toner, kartuş, şerit v.b)

-Hür türlü kozmetik ürünleri

-Telefon kontör siparişleri

-Cep telefonları (IMEI kopyalama ihtimali olması nedeni ile)

-Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler ( ürünün arızalı veya ayıplı çıkması halleri dışında, açıldıktan sonra sağlık açısından tehlike arzedebilen ürünler örn : kullanım esnasında vücut ile birebir temas gerektiren ürünler (kulak içi veya kulak üstü kulaklık vs. ), tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler ve iadesi mümkün değildir

Ayrıca, tüketicinin özel istek ve talepleri uyarınca üretilen veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye özel hale getirilen mallarda tüketici cayma hakkını kullanamaz.

Ödemenin kredi kartı veya benzeri bir ödeme kartı ile yapılması halinde tüketici, kartın kendi rızası dışında ve hukuka aykırı biçimde kullanıldığı gerekçesiyle ödeme işleminin iptal edilmesini talep edebilir. Bu halde, kartı çıkaran kuruluş itirazın kendisine bildirilmesinden itibaren 10 gün içinde ödeme tutarını tüketiciye iade eder.

Siparişin gerçekleşmesi durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılacaktır.

Sipariş ve Ödeme
Sipariş Süreci

İster sitemize üye olarak isterseniz üye olmadan, her iki şekilde de siparişlerinizi verebilirsiniz. Sipariş vermek için ürün sayfalarında yer alan “Sepete At” veya “Hemen Al” butonlarından birisine tıklamalısınız.

– “Hemen Al” bütonuna tıklarsanız direk sipariş verme sayfasına yönlendirilirsiniz. Burdan sipariş verme adımlarını takip ederek alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

– “Sepete At” butonuna tıklarsanız, ürün alışveriş sepetinize eklenecektir. Daha sonra alışveriş sepetinize giriş yapıp, sipariş verme adımlarını takip ederek alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

– Ürünün kargo bedelini, siparişi verirken adres ve fatura bilgilerinin doldurulduğu sayfada göreceksiniz. Eğer alışveriş tutarınız 100 TL ve üzerinde bir miktar ise, kargo bedeli alınmayacaktır ve “0 TL” olarak görünür. 100 TL altındaki alışveriş tutarlarında sipariş edilen ürünün cinsine göre ortalama bir kargo bedeli alınacaktır.

– Sipariş verirken istenilen bilgileri girdikten ve onayladıktan sonra siparişiniz tarafımıza ulaşınca, mail adresinize bir sipariş onay maili gönderilecektir. Ödemeyi kredi kartı ile yapmışsanız siparişiniz hemen işleme konulacaktır. Fakat banka havalesi ile ödeme yaptıysanız siparişiniz, havalenin hesabımıza geçmesinden sonra işleme alınacaktır.

– Hafta içi; saat 16.00′ ya kadar verilen siparişler aynı gün işleme konur. Fakat saat 16.00′ dan sonra verilen siparişler ise ertesi gün işleme konulacaktır. Eğer üründe “Aynı Gün Kargo” ibaresi var ise 16.00′ ya kadar verilen siparişler (havale ile verilen siparişler hariç) o gün kargoya verilir.

– Cumartesi; sadece “Aynı Gün Kargo” ibaresi olan ürünlerin siparişleri saat 13.00′ e kadar işleme alınıp kargoya verilir. Diğer ürünlerin siparişleri sonraki pazartesi gününden itibaren işleme konulur. Aynı şekilde, cumartesi günleri 13.00 ‘den sonra veya pazar günleri verilen bütün siparişler pazartesiden itibaren işleme konulur.

– Yukarıda da belirtildiği gibi baka havalesi veya EFT ile ödemesi yapılan siparişlerin hepsi, ürünün bedeli hesabımıza geçtiği saat itibariyle işleme konulmaya başlar.

Ödeme Seçenekleri

Banka Havalesi Yoluyla Ödeme;

Havale ile ödeme yapacaksanız banka havale bilgilerimizi “iletişim” menüsünde bulabilirsiniz. Havale ile yapılan alışverişlerde her daim belirli bir oranda indirim sözkonudur. Havale ödemesi ile yaptığınız alışverişlerde, teslimat süresinin başlangıcı, siparişi verdiğiniz zaman değil sipariş tutarının hesaplarımıza geçtiği andır. Havale yaparken sipariş kodunun havale açıklamasına eklenmesi unutulmamalıdır.

Kredi kartı ile Ödeme;

Kredi Kartı ile ödeme yapacaksanız;

– Bütün bankaların kredi kartları ile tek çekim şeklinde ödeme yapabilirsiniz. Tek çekimlik ödemelerde de her daim ürün fiyatı üzerinden bir indirim söz konudur.

– Şimdilik, Garanti Bonus veya Card Finans kredi kartlarıyla taksitli alışveriş yapabilirsiniz. Taksitli alışverişlerde, ürün fiyatı üzerinden -6 aya kadar peşin fiyatına olmak üzere- 12 aya varan taksit imkanı vardır.

Kapıda Nakit veya Kredi kartı ile Ödeme;

Ürünü teslim alırken, anlaşmalı kargo şirketimiz olan Sürat Kargo’ ya kapıda ücreti nakit veya kredi kartı ile tek çekim olarak ödeyebilirsiniz.
Kapıda ödeme yapacaksanız;

– Sipariş verirken sipariş sayfasının üçüncü aşamasında ödeme şekilleri arasında Kapıda Ödeme seçeneklerini ( nakit ya da kredi kartı tek çekim) de göreceksiniz.
– İster tek çekim isterse nakit olarak kapıda ödeme seçeneğinde fiyat aynıdır.
– Ürünün ücretini kapıda ödeyecekseniz, dilerseniz bize telefon veya mail yoluyla ulaşıp siparişinizi bilderebilirsiniz. Ya da dilerseniz sistemden kapıda ödeme seçeneği ile siparişinizi verebilirsiniz.
– Sürat Kargo elemanı ürünü size teslim ederken ürünün fatura tutarını tahsil edecek, tahsilat yapamassa kesinlikle ürünü teslim etmeyecektir.
– Ürünü teslim etmek ve tahsilatını yapabilmek için gerektiğinde size telefonla haber verilecektir.

Gizlilik ve Güvenlik
 

Gizlilik ve Güvenlik

Sitemize üye olmak için girmiş olduğunuz bilgiler, E-Kervan.com tarafından 3. parti firma veya kişilerle paylaşılmayacaktır.

Sitemiz bazı dönemlerde müşterilerine ve üyelerine kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon bilgileri gönderebilir. Üyelerimiz bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi üye olurken yapabilir ve sonrasında üye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden bu seçim değiştirilebilmektedir.

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir.

İADE VE İPTAL ŞARTLARI

CAYMA HAKKI

Mesafeli satışlarda 4822 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunda belirtilen hükme istinaden, Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren E-Kervan.com olarak malı geri almayı taahhüt ederiz.

Almış olduğunuz ürünü iade etmek istemeniz halinde, ürünün size ulaştığı tarihten itibaren 7 gün içinde tarafımıza ürünü iade etmek istediğinize dair bildirimde bulunmanız gereklidir. Bunun için info@e-kervan.com mail adresinden veya 0216 541 00 50 nolu telefondan bizimle irtibata geçerek iade bildiriminde bulunabilirsiniz.

İADE ŞARTLARI

1- Cayma Hakkı Kullanarak İade Etme:

– Ürünle birlikte alıcının eline ulaşan garanti belgesi, kullanma kılavuzu gibi her türlü belge, doküman ya da aksesuar da geri gönderilmelidir.

– Yukarıda cayma hakkı şartlarında da belirtildiği gibi ürün en fazla 1 hafta içerisinde iade edilmelidir.

– İade edilen ürünün kendisinde veya paketinde, kutusunda, ambalajında herhangi bir bozulma, yırtılma, kırık veya dökülme olmamalıdır. Aksi halde ürün başka bir alıcıya satılamayacağı için tarafımızca kabul edilmeyecektir.

– İade edilen ürünün satıcıya geri gönderilmesi halinde kargo masrafı alıcıya aittir. Aksi taktirde iade edilen kargonun ücreti ödenmeyecek ve ürün teslim alınmayacaktır.

– İade koşullarında belirtilen şartlara uygun taleplerinizde; ilgili ürün E-Kervan.com ’a ulaştığı andan itibaren on (10) gün içerisinde ürün bedeli, banka masrafları da tahsil edilerek, alıcının alışveriş yaptığı hesaba geri gönderilecektir.

2- Hasarlı ve Kusurlu Ürünlerin İadesi:

– Bu tür ürünlerin iadesinde, en önemli husus alıcının eline ulaşan kargoyu, kargo elemanının yanında açıp böylelikle ürünün eline sağlam bir şekilde ulaştığından emin olmasıdır. Ürünün alıcıya hasarlı şekilde geldiğinin kargo tutanağı ile tespit edilmediği ürünleriade kabul edilemez.

– Ürünün hasarlı çıkması halinde kargo elemanı ile beraber bir tutanak tutarak, tutanağı ürünle beraber tarafımıza göndermelisiniz.

– Bu durumu mutlaka bize mail, telefon ya da fax yoluyla bildirmelisiniz.

İPTAL ŞARTLARI

– Verilen siparişler aynı gün içerisinde saat 16.00′ a kadar iptal edilmek üzere bize bildirildiği zaman sipariş iptal edilebilecektir.

 

Siteye Giriş İçin Alttaki Resime Tıklayınız

bCGQ.jpgbCGQ.jpgDyrxd45hNC45hNC45hNC

Etiket 😐 SoftLins Facebook Abone Subscribe Durum Begendir Status Rating |Facelins ,SoftLins , Facebook , Abone Kasma , Turkishemo . Emo Pf , EmoPf , Emo’s Ƿf  , Emo’s Pf , EmoǷf , Emo Ƿf , Pfwbh , Google , Yandex , Panel , Seslichat , Araba , Akbank , acunn , atv , Facebook Abone Kasma , sahibinden , sahadan , son dakika , star tv , dizi izle , dizimag , denizbank , turkeywbh , esunus , seslisohbetpanelleri , seslichat , Chat , Site , döviz , e okul , e devlet , eğitimhane , en son haber , film izle , Facebook , f , garanti , gazeteler , gittigidiyor , hotmail , hürriyet , haberler , haber , yazete , durum begendirme facebook , book , habertürk , joygame , justin tv , java , joy türk , wolfteam , kariyer , kurtlar vadisi pusu , kanal d , kraloyun , kraloyun , lig tv , limango , lcw , likelo , şans topu , şefkat tepe , şok , şok , şiir , iddaa , iş bankası , işkur , ilahiler , ziraat , zara , zaman , zeka oyunları , xfire , x , xat , x men , ,

 

 

 

 

 

 

 

Yorum bırakın